Požár domu v Křečanech

10.07. 2023,       10:17 | Staré Křečany, Nové Křečany

Jednotka byla vyslána k požáru nízké budovy Nové Křečany, obec Staré Křečany.

Po příjezdu na místo průzkumem potvrzen požár budovy, kdy byla požárem zasažena celá budova, na místě události již byly HZS Šluknov, ZZS Rumburk a policie. Z objektu bylo před příjezdem jednotky zachráněno 7 osob a ty měla v péči ZZS. Po dohodě s velitelem zásahu naše jednotka dostala na starost zadní část budovy. Jednotka tedy provedla hašení z venku a vnitřkem budovy, dále byla z přední strany budovy ustavena naše výšková technika a z ní proudem prováděno hašení střešní konstrukce.

Z útočného vedení od rozdělovače jednotky HZS Šluknov byl natažen proud, který byl použit k obraně a chlazení naší výškové techniky a následně také k dohašování ohnisek uvnitř budovy. Jednotka dále prováděla kyvadlovou dopravu vody a dovezla náhradní dýchací techniku a stany, které postavila na přilehlé louce k vytvoření zázemí pro odpočinek zasahujících vzhledem k vysokým venkovním teplotám a kde zdravotníci po dobu zásahu hlídal zdravotní stav zasahujících.

Po překontrolování termo kamerou byl zásah ukončen, místo události bylo předáno místní jednotce která prováděla kontrolu požářiště a naše jednotka se vrátila na základnu.
Na místě zasahovali jednotky HZS Šluknov, SDH Jiříkov, SDH Šluknov, SDH Brtníky a SDH Velký Šenov.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
HASICIRUMBURK.CZ