Dvě nedělní dopravní nehody zaměstnaly hasiče

05.03. 2023,       14:04 | Jiříkov, Rumburská

05.03. 2023,       17:54 | Rumburk, Sukova

Jednotka byla vyslaná na dopravní nehodu se zraněním do Jiříkova Rumburská ulice.

Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o nehodu jednoho vozu a dvě osoby se nacházejí již mimo vozidlo a nikdo jiný ve voze už není. Ležící osobě o kterou se doposud starali lidé, kteří projížděli kolem, jsme poskytli předlékařskou pomoc, nasadili jsme krční límec a zajistili tepelný komfort.

Po příjezdu ZZS jsme pomohli záchranářům zraněnému nasadit pánevní pás a naložili jsme ho společně na nosítka a do sanitky, tato osoba byla následně převezena k vrtulníku, kde byla do něj přeložen a byla letecky transportována do nemocnice. O druhou zraněnou osobu se postarala jednotka JSDH Jiříkov. Dále naše jednotka udělala protipožární opatření, odpojila autobaterii a v příkopu pod autem, kde protékala voda jednotka vytvořila hráz, kterou zasypala sorbentem pro případ, kdyby unikly provozní kapaliny. Po předání i druhé osoby ZZS a odletu vrtulníku, jsme se po dohodě s velitelem zásahu vrátili zpět na základnu.

Druhá nehoda na sebe nenechala dlouho čekat a jednotka opět vyjížděla a to do ulice Sukova, kde po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že je na místě ZZS ta má v péči oba řidiče z vozidel a na místo dorazila dopravní policie. Vozidlo Mitsubishi Pajero bylo mimo komunikaci, nabouralo do zděného plotu domu. Vozidlo Škoda Fabia bylo částečně na vozovce a přední částí na chodníku, z vozidla unikly provozní náplně. Na místo byla přivolána Městská policie Rumburk ta uzavřela ulici Sukova a odkláněla dopravu.

U vozidel bylo provedeno odpojení autobaterie, uniklé provozní náplně byly zasypány sorbentem. ZZS vyšetřila oba řidiče a propustila je na místě jako nezraněné. Po zdokumentování nehody dopravní policií bylo místo zásahu uklizeno od střepů, plastů a uniklých provozních náplní. Jednotka pomohla vozidlo naložit na odtahovou službu a poté místo zásahu doklidila.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
HASICIRUMBURK.CZ